lunes, 8 de noviembre de 2010

CRISI EMOCIONAL

Es inevitable veure les noticies i no percebre el negativisme, el pessimisme i la extensa desesperança que està “intoxicant” la nostra percepció del mon de forma insidiosa i continua.

Aquesta crisis emocional es conseqüència directa de la “crisis” a la que tots ens hem habituat en el curs de dos anys.

Tants comentaris com “tot està molt malament”, “això es el final” “mai hem estat tant malament” estan transformar-nos en persones sense percepció de  “locus de control” i aquesta es una realitat que hem trobo cada cop que estic davant d’un/a pacient o realitzant una formació a un col·lectiu tant  de persones aturades com de persones en actiu.

Però certament, no controlem res de la nostra vida? Tot està subjecte a la sort i sinó en tenim no en tenim, i ens hi hem de conformar ?

Doncs pels que us identifiqueu en aquestes premisses us recomanaré un llibre molt interessant que s’anomena « La Buena Suerte »  de Álex Rovira i Fernando Trias de Bes, en el que dos amics es retroben desprès d’haver perdut el contacte durant molts anys i a un d’ells les coses li han anat molt bé i a l’altre molt malament.

El llibre ens fa reflexionar sobre el nostre locus de control i ens ajuda a atribuir-nos a nosaltres mateixos els èxits i els fracassos, convertint aquest últim en un aprenentatge. Tu ets la causa de la teva bona sort.

En resum “quien siembra, recoge”, puc plantar una llavor i esperar que creixi indefinidament, sentint-me tremendament frustrada sinó en surt cap flor, o bñé puc plantar 100 llavors i estudiar les raons per les quals no surten flors, ¿que he de millorar?,

SEMPRE hi ha alguna cosa que hem de millorar!

SEMPRE hi ha alguna errada de la que aprendre!

SEMPRE podem canviar la nostra sort amb esforços, creativitat i constància!

I sinó ho veig així i hem considero una víctima absoluta de la aleatorietat dels esdeveniments que hem succeeixen, potser necessito ajuda professional (un psicòleg o un coach) , en funció del malestar que a mi hem provoqui aquesta visió negativa sobre el mon, sobre jo mateix i sobre el futur. Una triada clau que sinó enfoquem de forma correcta ens pot conduir sobre la desesperança i no és pot viure amb desesperança, donat que és totalment incompatible amb el nostre equilibri emocional i la nostra percepció de la felicitat.

Detecta les teves crisis emocional i enfronta-les abans es consolidin en la teva percepció.


Cristina Vidal
Psicòloga i Coach Personal

No hay comentarios:

Publicar un comentario